Nowy numer 17/2024 Archiwum

Chrupiąca przekąska

Na niezobowiązujących spotkaniach towarzyskich zawsze dobrze sprawdzają się drobne przekąski.

Zamiast kupowanych w sklepach chipsów można przygotować równie chrupiące i urozmaicone smakowo minigrzanki w typie bruschetty. Podawane w wielu restauracjach z włoskim jedzeniem stanowią rodzaj wstępu przed daniem głównym. Natomiast przygotowane w dwóch wariantach smakowych mogą być urozmaiceniem i stanowić lekką kolację. Najczęściej spotykane są z dodatkiem drobno siekanych pomidorów z cebulą, pieprzem i solą, ale można wykorzystać jeszcze dwa inne warianty.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Anna Leszczyńska-Rożek

Redaktorka działu „4 strony kobiety"

Absolwentka muzykologii na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu. Współzałożycielka Stowarzyszenia Śląska Kawiarnia Naukowa, w którym koordynowała projekty „Cztery żywioły" (cykl zajęć dla dzieci w gorszej sytuacji materialno-rodzinnej), wystawę fotografii naukowej „Mikro-Makro. Skale wszechświata" i cykliczne spotkania Śląskiej Kawiarni Naukowej w Katowicach. Autorka tekstów w miesięczniku „Mały Gość Niedzielny". Od 2018 r. w „Gościu Niedzielnym" prowadzi dział Cztery Strony Kobiety. Mama bliźniąt i żona Tomasza. Gra na skrzypcach w zespole Dobre Ludzie. Żegluje, eksperymentuje w kuchni, a od czasu do czasu wyrusza do dalekich krajów (m.in. Uganda, Islandia i Indie), by poznawać nowych ludzi, smaki, zapachy i miejsca.

Kontakt:
Więcej artykułów Anny Leszczyńskiej-Rożek