Czekoladowy deser bez cukru

W deserach cukier można zastąpić świeżymi lub suszonymi daktylami.

Szczególnie dobrze smakują w połączeniu z ciemnym kakao, orzechami i owocami jagodowymi, również z bananami. Daktyle są bogatym źródłem błonnika, witamin, minerałów (szczególnie potasu) i wielu innych substancji prozdrowotnych. Jednak należą do produktów o wysokim indeksie glikemicznym, dlatego osoby chore na cukrzycę powinny ograniczać ich ilość w diecie.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Anna Leszczyńska-Rożek