Przepis na bułki z kminkiem

Czas przygotowania: 45 minut Ilość: 10–12 bułeczek

Anna Leszczyńska-Rożek

|

23.02.2023 00:00 GN 8/2023

dodane 23.02.2023 00:00

Zapach i smak kminku są bardzo specyficzne, do tego stopnia, że niektórzy nie są w stanie zjeść przyprawionego nim dania. Owoce kminku zaparzane w herbacie mają właściwości wiatropędne i rozkurczowe. Dobre też są dla matek karmiących, bo pobudzają laktację. Natomiast nasionka są świetną przyprawą do dań wytrawnych. Podobnie jak czarnuszkę, warto dodawać go do wypieków, bo powoduje, że pieczywo dłużej zachowuje świeżość.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1 / 1
oceń artykuł Pobieranie..

Anna Leszczyńska-Rożek