Nowy numer 17/2024 Archiwum

Chili con carne

Obiad dla zabieganych.

Chili con carne to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej. Jednogarnkowe, szybkie w przygotowaniu. Nieraz przyrządzane w sytuacji podbramkowej, kiedy nie mam czasu i pomysłu na obiad. Przyznaję, jest to ulubiona potrawa całej rodziny, której mistrzem jest mój mąż: ) Nie wymaga wielkiego doświadczenia kulinarnego, a jej smak to szczypta rozgrzewającej egzotyki, pożytecznej szczególnie w okresie chłodów i zawieruch jesiennych.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Anna Leszczyńska-Rożek

Redaktorka działu „4 strony kobiety"

Absolwentka muzykologii na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu. Współzałożycielka Stowarzyszenia Śląska Kawiarnia Naukowa, w którym koordynowała projekty „Cztery żywioły" (cykl zajęć dla dzieci w gorszej sytuacji materialno-rodzinnej), wystawę fotografii naukowej „Mikro-Makro. Skale wszechświata" i cykliczne spotkania Śląskiej Kawiarni Naukowej w Katowicach. Autorka tekstów w miesięczniku „Mały Gość Niedzielny". Od 2018 r. w „Gościu Niedzielnym" prowadzi dział Cztery Strony Kobiety. Mama bliźniąt i żona Tomasza. Gra na skrzypcach w zespole Dobre Ludzie. Żegluje, eksperymentuje w kuchni, a od czasu do czasu wyrusza do dalekich krajów (m.in. Uganda, Islandia i Indie), by poznawać nowych ludzi, smaki, zapachy i miejsca.

Kontakt:
Więcej artykułów Anny Leszczyńskiej-Rożek