Marynowana dynia
O tej porze roku w przepisach obowiązkowo pojawia się dynia. W poprzednich latach podawałam receptury na placki dyniowe i zupę, teraz przyszedł czas na dynię marynowaną.
Anna Leszczyńska-Rożek
|
27.10.2022 00:00 GN 43/2022
dodane 27.10.2022 00:00
U nas nie jest zbyt popularna, w przeciwieństwie do zaprawianych w ten sposób ogórków i grzybów. Z dodatkiem przypraw korzennych (cynamonu i anyżu) nabiera ciekawego smaku. Jest świetnym dodatkiem do mięs, kasz i sałatek, a także doskonałą przystawką.
Dziękujemy, że z nami jesteś
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
W subskrypcji otrzymujesz
- Nieograniczony dostęp do:
- wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
- wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
- wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
- wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
- wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
- brak reklam na stronach;
- Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję? zaloguj się
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1
/
1
oceń artykuł