Marynowana dynia

O tej porze roku w przepisach obowiązkowo pojawia się dynia. W poprzednich latach podawałam receptury na placki dyniowe i zupę, teraz przyszedł czas na dynię marynowaną.

Anna Leszczyńska-Rożek

|

27.10.2022 00:00 GN 43/2022

dodane 27.10.2022 00:00

U nas nie jest zbyt popularna, w przeciwieństwie do zaprawianych w ten sposób ogórków i grzybów. Z dodatkiem przypraw korzennych (cynamonu i anyżu) nabiera ciekawego smaku. Jest świetnym dodatkiem do mięs, kasz i sałatek, a także doskonałą przystawką.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1 / 1
oceń artykuł Pobieranie..