Sałatka ziemniaczana inaczej

Podaje się ją najczęściej z sosem majonezowym, warzywami, jajkiem lub wędliną.

Anna Leszczyńska-Rożek

|

28.07.2022 00:00 GN 30/2022

dodane 28.07.2022 00:00

Na Śląsku nazywana szałotem, jest hitem spotkań rodzinnych. Serwowana w wersji „odchudzonej”, z wybranymi dodatkami i bez majonezowego sosu, dobrze komponuje się z obiadami jedzonymi pod chmurką, daniami piknikowymi czy z grilla. Można ją podawać z maślanką czy zsiadłym mlekiem. Smaczna jest zarówno w wersji bezmięsnej (z serem ricotta), jak i mięsnej (z boczkiem).

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1 / 1
oceń artykuł Pobieranie..