Sałatka ziemniaczana inaczej
Podaje się ją najczęściej z sosem majonezowym, warzywami, jajkiem lub wędliną.
Anna Leszczyńska-Rożek
|
28.07.2022 00:00 GN 30/2022
dodane 28.07.2022 00:00
Na Śląsku nazywana szałotem, jest hitem spotkań rodzinnych. Serwowana w wersji „odchudzonej”, z wybranymi dodatkami i bez majonezowego sosu, dobrze komponuje się z obiadami jedzonymi pod chmurką, daniami piknikowymi czy z grilla. Można ją podawać z maślanką czy zsiadłym mlekiem. Smaczna jest zarówno w wersji bezmięsnej (z serem ricotta), jak i mięsnej (z boczkiem).
Dziękujemy, że z nami jesteś
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
W subskrypcji otrzymujesz
- Nieograniczony dostęp do:
- wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
- wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
- wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
- wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
- wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
- brak reklam na stronach;
- Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję? zaloguj się
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1
/
1
oceń artykuł