Cytrynowa babka
Jest dobrym rozwiązaniem, jeśli chodzi o proste ciasto, które można zrobić w kilkanaście minut. Aby babka była smaczna, wystarczy upieczone w podłużnej formie ciasto polać lukrem przygotowanym z soku cytrynowego i cukru pudru.
Anna Leszczyńska-Rożek
|
10.02.2022 00:00 GN 6/2022
dodane 10.02.2022 00:00
Jeśli chcemy wersję bardziej odświętną, wystarczy upiec ciasto w okrągłej formie z kominkiem do bab wielkanocnych, przełożyć serkiem mascarpone z dodatkiem cytrynowego soku i bakalii lub taką masą udekorować ciasto z wierzchu.
Dziękujemy, że z nami jesteś
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
W subskrypcji otrzymujesz
- Nieograniczony dostęp do:
- wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
- wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
- wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
- wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
- wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
- brak reklam na stronach;
- Niespodzianki od redakcji.
- Zobacz więcej w bibliotece
Masz subskrypcję? zaloguj się
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1
/
1
oceń artykuł