Gorzki smak wolności
Biblijne przekazy, ale też i współczesna kuchnia Bliskiego Wschodu pokazują, że jej dominantą był i jest smak słodki.
Składniki manny to cukier, miód, orzechy, słodkie owoce, chałwa, sezam, aromaty i przeróżne bakalie na czele z daktylami czy rodzynkami. Wszystko dojrzałe, wypełnione słodyczą, pochodną działania promieni słońca.
Dziękujemy, że z nami jesteś
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
W subskrypcji otrzymujesz
- Nieograniczony dostęp do:
- wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
- wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
- wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
- wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
- wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
- brak reklam na stronach;
- Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję? zaloguj się
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1
/
1
oceń artykuł