Nowy numer 13/2024 Archiwum

Coraz drożej

Wysoka inflacja jest naturalną konsekwencją wychodzenia z kryzysu wywołanego pandemią. Jak długo będziemy zmagać się z wszechobecną drożyzną?

Prawie 7 zł za gałkę lodów, 22 zł za gofra, 60 zł za kawałek ryby, frytki i surówkę. Takie i wyższe kwoty pojawiały się na tzw. paragonach grozy, które niektórzy z nas udostępniali w sieci w okresie wakacji. Po powrocie z urlopów zorientowaliśmy się, że ceny wielu produktów w osiedlowych sklepach także poszybowały w górę. Według ekonomistów przez najbliższe miesiące będziemy musieli przyzwyczaić się do takiego stanu rzeczy.

Dostępne jest 16% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Zapisane na później

Pobieranie listy