Nowy numer 13/2024 Archiwum

Halibut w sosie szafranowym

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym, łosoś grillowany i owoce morza na sto sposobów – m.in. takich smakołyków można było skosztować podczas 8. Festiwalu Kulinarnego.

Stoiska z kulinariami przygotowały koszalińskie restauracje i bary, a także restauratorzy z zaprzyjaźnionych miast w Meklemburgii w Niemczech. Kucharze starali się zdobyć przychylność publiczności, przygotowując wymyślne dania z ryby. Bo podczas tegorocznego kulinarnego święta królowały owoce morza. Ale było także sporo innych atrakcji. Uwagę przykuwało stoisko Polskiej Gastronomii.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Zapisane na później

Pobieranie listy