Ciasto cebulowe

Moja koleżanka Brigide dała mi przepis na ten sezonowy przysmak niemiecki, który do dziś robię jesienią, bo o tej porze roku smakuje najlepiej.

Pyszne, aromatyczne cebulowo-kminkowe nadzienie na drożdżowym placku można podawać na obiad i na kolację. Serwować na zimno i podgrzewać w piekarniku kolejnego dnia. Podane składniki wystarczają na przygotowanie okrągłego ciasta o średnicy ok. 25 centymetrów.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Anna Leszczyńska-Rożek