Koktajle mogą być różne: na bazie mleka (także roślinnego) lub wody.
istockphoto
Z dodatkiem warzyw, takich jak ogórek czy seler naciowy, ale także orzechów, otrębów, płatków owsianych, owoców, ziół, przypraw… Duży wybór składników powoduje, że codziennie można cieszyć się nowym smakiem. Koktajl jest dobry na rozpoczęcie dnia, jako uzupełnienie obiadu lub jako podwieczorek.
Ilość: 1 duża szklanka
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
• 2 szklanki świeżego szpinaku lub jarmużu
• 3 pomarańcze
• 1/2 cytryny
• 2 miękkie kiwi
• 1/2 ogórka
• 1 banan
• 4 listki mięty lub melisy cytrynowej
Sok z cytryny i pomarańczy wycisnąć ręcznie razem z miąższem. Dodać do soku liście świeżych ziół. Do kielicha miksera lub blendera dodać liście szpinaku lub jarmuż (bez twardych łodyg), obrane kiwi, pokrojony w kawałki ogórek i banan. Dobrze zmiksować. Gotowy koktajl wypić od razu.
Smacznego :)
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.