Schab faszerowany

GN 13/2007

publikacja 30.03.2007 13:34

Przepis s. Anieli Gareckiej

Schab faszerowany Zdjęcia Wydawnictwo "SALWATOR"

Produkty
schab
żółty ser
czerwona papryka
pieczarki
czosnek
sól, pieprz
jajko
mąka
bułka tarta
olej

Sposób przygotowania
Schab pokroić na porcje tak, aby dwa plastry były razem (nie przekrawać do końca). Rozbić obie połówki, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek i pieczarki pokroić w plasterki; między połówki schabu włożyć plaster sera, paprykę, czosnek i pieczarki, spiąć wykałaczkami, opanierować, upiec na złoty kolor, przełożyć do rondla i poddusić.

Przed podaniem przekroić na dwie porcje. Doskonałe do ziemniaków czy frytek.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.