istockphoto
To ciekawy pomysł na kolację lub przekąskę w ciągu dnia. Można ją zrobić w okrągłej formie tortowej lub w większej ilości na blaszce. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu i nie jest skomplikowane. Zazwyczaj tartę piecze się na kruchym spodzie, ale ja wypróbowałam ciasto drożdżowe. Dla porównania można przetestować obie wersje. W sezonie wiosennym dobrze jest wykorzystać świeży szpinak, a poza nim – mrożony. Jest smaczna na ciepło i na zimno. Lubią ją nawet ci, którym szpinak źle się kojarzy z czasów dzieciństwa.
Przygotowanie: 30 minut + czas pieczenia: 30 minut
Ilość: duża okrągła foremka
Składniki:
Na ciasto:
Na farsz:
Dostępne jest 43% treści. Chcesz więcej?
Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.